primaria cosimbesti
Anunţuri de achiziţii publice, mică publicitate, proiecte, programe, administraţie locală, formulare utile

Actualizat     10.07.2020

Evenimente iunie - 2016


19 iunie - Duminică, meci de suflet între fostele şi actualele glorii ale fotbalului din Gimbăşani

    Iniţiativa a pornit de la foştii fotbalişti ai echipei satului, numită pe vremea aia, a colectivului, Spicul Gimbaşani. Provocarea a fost acceptată imediat de jucatorii din noua generaţie, componenţii echipei Real Gimbaşani, care de aproape şapte ani este protagonistă a întrecerii in Seria I a Ligii 6 ialomiţene. În final, ideea a fost imbrăţişată şi de administraţia locală, în speţă de Bogdan Popescu, primarul Cosambeşilor. Aşa că, s-a pus de un meci intre Old Boys Gimbăşani (Spicul Gimbăşani) şi Young Boys Gimbăşani (Real Gimbaşani). Evenimentul a avut loc pe noua şi cocheta bază sportivă din Gimbăşani (amenajată de primarie în toamna anului trecut şi primavara acestui an), în prezenţa unui impresionant număr de spectatori (de la copii de-o şchioapă până la bătrâni cu parul nins de trecerea anilor), spectatori pe care, ni s-au destăinuit fotbaliştii de azi ai Gimbăşanilor, şi i-ar dori mai des şi la partidele din campionat.
    S-au aliniat la start, titulari şi rezerve, urmatoarele echipe:

    Spicul Gimbăşani: Gheorghe Ipate, Alexandru Ipate, Teodor Dima, Victor Ipate, Florea Petcu, Chiriţă Cornăţeanu, Gheorghe Beşleagă, Alexandru Zanfir, Ilie Samfir, Petre Brânzea, Rica Nădrag.
    Antrenor: Gheorghe Ipate.
    Asadar, unul peste altul, oameni in toata firea, puţin sub 60 de ani sau bine trecuţi de 60 de ani.

    Real Gimbăşani: Ionuţ Marcu, Ionel Dumitru, Marian Iamandi, Marian Cârjan, Alin Voinescu, Vasile Movilă, Sergiu Petre, Adrian Chiru, Constantin Stanciu, Gelu Marcu, Adrian Grapă, Marian Cojocaru, Niculae Movilă, Tudorel Dima, Cătălin Dima.
    Antrenor: Aurel Sandulovici
    Şi ei, tot unul peste altul, tineri între 17 şi 28 de ani, dar şi puţin trecuţi peste 30.
    Nota bene, înainte de primul fluier al arbitrului George Petre (şi el de felul său din Gimbăşani, din păcate a lipsit la acest capitol cele două arbitre din Gimbăşani), toţi cei prezenţi la stadion au ţinut un moment de reculegere în memoria foştilor fotbalişti ai echipei Spicul Gimbăşani: Gheorghe Donache, Nicolae Cornăţeanu şi Dumitru Dima.
    S-au jucat mai multe reprize a câte zece minute, asta ca să fie protejaţi, în mod clar, bătrânii. Care bătrâni, fie vorba-ntre noi, au fost protejaţi şi mai bine ca să nu incaseze prea multe goluri, ba mai mult, au fost ajutaţi să scoată în final, după executarea loviturilor de la 11 metri, un egal de 5-5.

    Intr-una din pauze, l-am abordat pe primarul Bogdan Popescu şi i-am pus întrebarea care doare cel mai tare:
    - Pe când Real Gimbăşani în Liga 5?
    - Chiar dacă mai târziu, dar acestea au fost posibilităţile noastre financiare, am amenajat aceasta bază sportivă căreia, fiţi siguri, îi vom aduce imbunătăţiri. Toţi am sperat ca echipa să câştige şi anul acesta dreptul de a promova, dar nu a fost să fie. De aceea, vreau să-i asigur pe actualii fotbaliştii ai echipei că în ediţia viitoare de campionat administraţia locală va fi în continuare alături de ei, iar promovarea în Liga 5 depinde in cea mai mare măsură de ei. Repet, din partea noastră vor avea tot sprijinul. Din păcate, la ospăţul de după meci nu am mai putut participa, pentru că am luat drumul Sloboziei, dar am înţeles ca s-a lăsat cu grătare, cu bere, cu muzica şi mai ales cu veselie şi amintiri pentru anii care vor veni.

Nicolae TACHE